topscroll-arrow
WMF Chef’s Edition Damasteel

WMF Chef’s Edition Damasteel

WMF Chef’s Edition Category image

WMF Chef’s Edition, dé messen die zijn ontworpen voor de professionele koks en vooral voor iedereen die opzoek is naar maximale snijprecisie. In het ontwerp van deze messen zul je zien en merken dat de lemmeten breder zijn, waardoor je dus een betere grip hebt. Professionele koks houden namelijk vaker brede messen tussen hun duim en wijsvinger vast vlak voor krop, waar normaliter al de scherpe rand van een normaal mes begint. Hierdoor kan je met meer precisie snijden. De overgang tussen het lemmet en het handvat is naadloos verwerkt en zul je niet merken als je het mes in gebruik hebt. Daarnaast is het handvat ergonomisch ontworpen en heeft geen afgeronde randen, het loopt vloeiend rond, geheel gemaakt van RVS en past perfect in de hand. De messen worden vervaardigd in de smederij in Duitsland, op traditionele wijze, uit hoogwaardig bladstaal en bovendien verfijnd volgens de Performance Cut-technologie*. Het Chef’s Edition assortiment bestaat uit een vleesmes, koksmes en 3-delige set.

*Performance Cut-technologie: het mes is twee keer zo scherp dan de betreffende standaard (DIN-8442-5) vereist. Ook blijven deze messen uitzonderlijk scherp voor een langere tijd.

De eigenschappen:

  • Materiaal: gesmeed mes van roestvrij en zuurbestendig speciaal bladstaal. Langdurige scherpte dankzij de Performance Cut technologie. Handvat vervaardigd zonder groeven gemaakt van het hoogwaardige Cromargan® 18/10 roestvrij staal.
  • Performance Cut technologie: combinatie van traditionele smeedprocessen met de modernste precisietechnologie voor buitengewone langdurige scherpte.
  • Ergonomisch ontworpen handvat perfect gebalanceerd met het lemmet voor optimaal gebruik. Dankzij de naadloze afwerking is het uitermate hygiënisch – geen merkbare overgangen tussen mes, krop en handvat. Schoonmaken: afwassen met de hand.
  • Alle messen in deze serie worden verpakt in een luxe geschenkverpakking.

 

Made in Germany – messen in premium kwaliteit, vervaardigd in onze eigen messensmederij in Duitsland. Het speciale ontwerp maakt een professionele handeling mogelijk!