topscroll-arrow
WMF Perfect Snelkookpan

WMF Perfect Snelkookpan

Perfect Category image

Beschikbaar vanaf juli 2021

De klassieker onder de Snelkookpannen, vernieuwd en nu nog veiliger

De bereiding van gerechten met behulp van de snelkookpan is modern, snel en gezond. Dankzij de extreme druk en hoge temperaturen wordt de kooktijd tot wel 70% verminderd in vergelijking met traditioneel koken. En dat is niet alles, doordat de kooktijd versneld wordt bespaar je ook nog eens 50% energie! Daarnaast blijven de vitaminen in het eten veel beter bewaard waardoor dit ook een van de gezondste manieren van koken is. Dit zie je terug in de kleur van de ingrediënten, deze blijft ook veel beter bewaard. Al met al alleen maar voordelen!

Daarnaast zijn de WMF snelkookpannen ideaal voor het bereiden van vrijwel alle soorten gerechten – van groente, vlees en vis tot granen, peulvruchten, soepen, pasta en heerlijke stoofschotels. Zelfs een speciaal dieet of babyvoeding kan helemaal klaar worden gemaakt.

De snelkookpannen van WMF zijn veiliger dan ooit dankzij het nieuwe Safe Lock systeem; dit systeem voorkomt dat de snelkookpan geopend kan worden terwijl er nog druk in de pan zit. Op de handgreep zit een pin, deze geeft aan of er nog druk in de pan aanwezig is ja of nee:

De snelkookpan kan niet worden open gemaakt: De pin geeft aan dat er druk is in de snelkookpan.
De snelkookpan kan niet worden open gemaakt: De pin geeft aan dat er druk is in de snelkookpan.
De snelkookpan kan worden geopend: De pin is volledig teruggetrokken in het handvat, wat aangeeft dat er geen druk meer in zit.
De snelkookpan kan worden geopend: De pin is volledig teruggetrokken in het handvat, wat aangeeft dat er geen druk meer in zit.

Deze zichtbare restkooktijd indicator (de pin) zorgt er ook voor dat  het kookproces eenvoudig in de gaten te houden is. Er zijn 2 verschillende kookniveau’s; een voor perfect malse groente, vis en gevogelte. De andere ideaal voor vleesgerechten, aardappels stoofschotels. De duidelijke pictogrammen op de handgreep zorgen ervoor dat de pan heel eenvoudig en intuïtief werkt. Kortom: het is een onmisbare allrounder in elke keuken.

Dan nog wat functionele eigenschappen: het handvat kan eenvoudig verwijderd worden van de pan, zodat het gemakkelijk schoon te maken is. Het handvat mag namelijk níét in de vaatwasser worden gereinigd. Doe dit ook absoluut niet! Het bedieningspaneel zit in het handvat, dus zodra deze in de vaatwasser terecht komt en een programma meedraait zal het kapot gaan. Als het handvat kapot is, werkt de pan niet meer. Gelukkig kan deze wel apart worden besteld!

De WMF Perfect snelkookpan is gemaakt van glanzend Cromargan® 18/10 roestvrijstaal en heeft aan de binnenzijde een maataanduiding zodat nauwkeurig te zien is hoeveel liter er in de pan zit. Tevens heeft de snelkookpan een TransTherm® bodem die de warmte snel verdeelt en goed vasthoudt. Hierdoor is de pan geschikt is voor alle warmtebronnen, waaronder inductie.

Assortiment

De Perfect Snelkookpan is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten;

 • Perfect Snelkookpan 2,5 liter
  Ø 18 cm; H 16,2 cm
  met vlambeveiliging
 • Perfect Snelkookpan 4,5 liter
  Ø 22 cm; H 18,3 cm
 • Perfect Snelkookpan 6,5 liter
  Ø 22 cm; H 24 cm

 

De eigenschappen