topscroll-arrow
FUSIONTEC Aromatic

FUSIONTEC Aromatic

FUSIONTEC Aromatic Category image

WMF FUSIONTEC Aromatic

Beschikbaar vanaf juni 2021

Het nieuwste lid in de FUSIONTEC familie – met extra voordelen

Ben je op zoek naar producten die een leven lang meegaan?

Ga dan voor FUSIONTEC pannen van WMF. FUSIONTEC is een innovatief & uniek materiaal dat wordt gemaakt door meer dan 20 natuurlijke mineralen samen te smelten onder zeer hoge temperaturen. Dit resulteert in extreem hard en glad materiaal. Pannen gemaakt van FUSIONTEC zijn zeer krasbestendig, bestand tegen zuren en blijven lang mooi. Het beste van staal en Gietijzer in één!

Nieuw in deze serie is de WMF FUSIONTEC Aromatic. Uniek aan deze pannen is de Condensatie deksel.

WMF FUSIONTEC Aromatic

Alle voordelen van de FUSIONTEC pannen + een unieke condensatie deksel.
De condensatienoppen op de deksel zorgen voor zeer malse resultaten. Het unieke ontwerp zorgt namelijk voor 2x zoveel druppels, gelijkmatig verdeeld voor een optimaal resultaat.
Extra voordeel van deze deksel is dat hij 100% ovenbestendig is net als de pan zelf. Je kunt je gerechten dus eenvoudig nagaren in de oven.
Verder zijn de pannen voorzien van holle handgrepen die koel blijven tijdens het koken.

De FUSIONTEC productietechnologie

FUSIONTEC is een materiaal gemaakt door een fusie van speciaal staal en natuurlijke mineralen. Het materiaal wordt op een specifieke, complexe wijze geproduceerd. Dit omvat een stalen kern waar meerdere mineralen lagen toegebracht worden, één voor één, waarbij verschillende temperaturen worden gebruikt om de mineralen en het staal te fuseren. 

Het proces in het kort: De ruwe materialen worden gesmolten op een temperatuur van ongeveer 1300°C. Het staal wordt vervolgens gegoten in de juiste vorm. De basis en de verschillende lagen worden toegebracht, één voor één, en samengesmolten tot een onafscheidelijk geheel op ongeveer 860°C. De schenkrand wordt geslepen met een speciale procedure en de handgrepen worden gemonteerd. 

Elke pan in deze range wordt in Duitsland geproduceerd in meerdere productie-stappen en gedurende het proces gecontroleerd om zo de hoogste kwaliteit te garanderen. FUSIONTEC is het meest robuuste cookware product van WMF en heeft een garantie van 30 jaar. 

Door de samensmelting van staal en mineralen en de onafscheidelijke combinatie hiervan, is het materiaal extreem hard en glad. Daarnaast is het zeer krasbestendig en bestand tegen zuren en zien de pannen er dus langer als nieuw uit! 

Ook hebben de pannen uit de serie FUSIONTEC uitstekende kook- en bakeigenschappen. Ongeacht of je een smakelijke stoofpot maakt of een heerlijk stuk vlees bakt, WMF FUSIONTEC is gemaakt van hoogwaardig materiaal met een uitstekende warmtegeleiding en zorgt ervoor dat zelfs de meest lastige gerechten een succes worden.

De eigenschappen

Assortiment WMF FUSIONTEC Aromatic:

  • Kookpan laag 22 cm
  • Kookpan hoog 22 en 24 cm
  • Braadpan 28 cm met deksel