topscroll-arrow
Ervaar het vakmanschap

FUSIONTEC, de meest robuuste en sterke pannenserie van WMF

FUSIONTEC is een innovatief & uniek materiaal ontwikkeld door WMF. FUSIONTEC wordt gemaakt door meer dan 20 natuurlijke mineralen samen te smelten onder zeer hoge temperaturen. Dit resulteert in extreem hard en glad materiaal. Pannen gemaakt van FUSIONTEC zijn zeer krasbestendig, bestand tegen zuren en blijven lang mooi. Ook zijn ze geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Het beste van staal en Gietijzer in één!

Het productie proces in het kort:
De ruwe materialen worden gesmolten op een temperatuur van ongeveer 1300°C. Het staal wordt vervolgens in de juiste vorm gegoten. De basis en de verschillende lagen worden één voor één aangebracht en samengesmolten (op 860°C) tot een onafscheidelijk geheel. Vervolgens wordt de schenkrand geslepen met een speciaal proces om het te beschermen tegen roest en afbrokkelen. Als laatste worden de handvatten gemonteerd en vindt de kwaliteitscontrole plaats.

FUSIONTEC innovatie part 1 FUSIONTEC innovatie part 2
FUSIONTEC 30 jaar garantie 30 jaar garantie

Wat maakt FUSIONTEC zo uniek?

WMF FUSIONTEC combineert de beste eigenschappen van alle bestaande kookmaterialen** :

  • De snelheid van koper: geen ander materiaal reageert zo gevoelig en snel op temperatuursveranderingen als koper.
  • De warmteopslagcapaciteit van gietijzer: eenmaal de juiste temperatuur houdt gietijzer de warmte uitzonderlijk lang vast, ideaal voor bijvoorbeeld stoofschotels.
  • De krasvastheid van glas: hoogwaardig, hittebestendig glas blijft tientallen jaren mooi en is extreem krasbestendig.
  • De corrosiebestendigheid van roestvrij staal: gegarandeerd roestvrij, robuust, vaatwasmachinebestendig. Voor uitzonderlijke duurzaamheid, hygiëne en comfort.
  • De kookresultaten van aluminium: aluminium zorgt voor uitstekende warmtegeleiding en zorgt zo voor bijzonder gelijkmatige bak- en kookresultaten.

** Gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en interne tests, 2020

FUSIONTEC uniek part 2 FUSIONTEC uniek part 3 FUSIONTEC uniek part 1

FUSIONTEC eigenschappen

De FUSIONTEC pannen hebben uitstekende kook- en bakeigenschappen. Ongeacht of je een smakelijke stoofpot maakt of een heerlijk stuk vlees bakt. De zware pannen hebben verder een uitstekende warmtegeleiding en zorgen ervoor dat zelfs de meest lastige gerechten een succes worden. Dankzij de glazen deksel kunnen de gerechten gemakkelijk in de gaten worden gehouden zonder de deksel te hoeven optillen.

Het FUSIONTEC materiaal is zo hard dat de pannen extreem krasbestendig zijn en een leven lang mee gaan. Gas of inductie? Deze pannen set is geschikt voor elk huis en type warmtebron (incl. inductie).

Maar het gaat niet alleen om de functionaliteit en kwaliteit van de pannen ook het design is prachtig en de pannen blijven er, ook bij intensief gebruik, nog als nieuw uitzien.

FUSIONTEC assortiment

Het WMF FUSIONTEC assortiment bestaat uit verschillende kook- en braadpannen:

  • De FUSIONTEC koekenpannen zijn zeer krasbestendig en ideaal om snel mee aan te braden. Ze hebben een hittebestendige siliconen handgreep waardoor deze dus niet heet wordt tijdens het bakken.
  • De FUSIONTEC Sauteer- en braadpannen, ideaal voor het bakken en stoven van vlees en vis. Beschikbaar in verschillende formaten en kunnen eenvoudig in de oven gebruikt worden.
  • De FUSIONTEC Wokpan met holle handgrepen die koel blijven tijdens het koken.
  • De FUSIONTEC kookpannen zijn beschikbaar in hoge en lage varianten. Ideaal voor het koken van pasta’s, aardappels etc. En doordat de pannen zo hard zijn kunnen de aardappels direct in de pan gepureerd worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten variërend van 12 tot 24 centimeter in diameter voor eenpersoonshuishoudens tot grote gezinnen.
  • De FUSIONTEC steelpan is ideaal om kleine porties, melk en soep snel en eenvoudig op te warmen. Ze zijn ook praktisch voor het maken van crèmes en puddingen. Terwijl je met de ene hand de holle handgreep vasthoudt - die overigens koel blijft tijdens het koken - kan de andere worden gebruikt om te kloppen.
FUSIONTEC assortiment

FUSIONTEC pannenseries

FUSIONTEC Mineral

FUSIONTEC Mineral

De pannen uit de FUSIONTEC Mineral serie hebben een subtiel metallic effect. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren platinum en rose quartz.

FUSIONTEC Mineral

FUSIONTEC Functional

FUSIONTEC Functional

Het unieke aan de FUSIONTEC Functional pannen is de zeer handige en innovatieve deksel. Onder de glazen deksel zit een siliconen rand met 4 verschillende openingen. Ideaal voor het gemakkelijk afgieten van pasta, rijst of aardappels. 

FUSIONTEC Functional

FUSIONTEC Aromatic

FUSIONTEC Aromatic

Alle voordelen van de FUSIONTEC pannen plus een unieke rvs condensatie deksel. De condensatienoppen op de deksel zorgen door een betere vochtverdeling, wat uiteindelijk zorgt voor zeer malse resultaten. Door de zware kwaliteit deksel is deze pan geschikt voor gebruik in de oven met deksel. Voor perfecte culinaire resultaten in jouw eigen keuken.

FUSIONTEC Aromatic

FUSIONTEC Compact

FUSIONTEC Compact

De Compact pannen uit de FUSIONTEC serie hebben nog een extra voordeel; ze zijn stapelbaar. Hiermee bespaar je tot wel 30% ruimte in je keukenkast. Verder zijn de pannen voorzien van handgrepen die koel blijven, een brede schenkrand en glazen deksel om het kookproces eenvoudig in de gaten te kunnen houden.

FUSIONTEC Compact

Made in Germany 30 jaar garantie

30 jaar garantie*
De garantie van 30 jaar dekt zowel de binnen- als de buitenkant van de WMF FUSIONTEC pannen. Uiteraard alleen van toepassing bij correct gebruik van de pannen.

* Details over de inhoud van de garantie en over correct gebruik ,vindt u in de handleiding die bij de producten wordt geleverd.